Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

Östersund 2021

Nu är Zornmärkesuppspelningarna i Östersund i full gång. 55 spelmän kommer under veckan att spela upp för den fyrhövdade zornjuryn i kulturskolans lokaler. Några av dem kommer att spela till sig zornmärket i brons eller silver. Varje dag, omkring klockan 16:30, anslås resultaten utanför kulturskolan och på den här hemsidan, och på lördag delas utmärkelserna i form av märken och diplom ut. Ceremonin sker under riksspelmansstämman på Rentzhogsalen på Jamtli med start klockan 13:00. 

På lördag avslöjas även vem som i år av zornjuryn utsetts som mottagare av zornmärket i guld. Vi får också höra guldmärkesmottagare och de nya riksspelmännen spela. Till Rentzhogsalen är det fritt inträde.

För mer information, ring zornmärkesnämndens ordförande Elin Anderzon 070-567 86 22.

Underkategorier

Identiteten på årets guldmärkesmottagare offentliggörs på denna sida strax efter att avslöjandet skett på riksspelmansstämman.

 

 

Varje dag porträtterar vi några av spelmännen som fått utmärkelser med text och bild.

Resultat från årets uppspelningar

Här kommer resultaten från uppspelningarna under veckan redovisas varje dag. Alla som får en utmärkelse kommer att stå på listan med namn, var man hör hemma och vilket instrument man spelat upp på. Motiveringarna till utmärkelserna läses upp på riksspelmansstämman och kommer därefter att anslås här.