Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

Borås 2012

Sammanställning av utmärkelser under Zornmärkesuppspelningarna i Borås

7 augusti 2012 - 11 augusti 2012 med juryns motiveringar

Läs mer...

Vid årets riksspelmans-stämma den 12 augusti i Ramnaparken i Borås delades det hedervärda spelmansmärket i guld ut till Erik Pekkari från Värna utanför Åtvidaberg i Östergötland. Denna utmärkelse delas ut till synnerligen framstående mästerspelmän av Zornmärkesjuryn inom Svenska Folkdansringen.

Läs mer...

Rebecka Westin utanför gården Fällhult på Ramnaparken

Medan regnet kommer och går på Ramnaparken i Borås sitter en handfull spelmän i olika åldrar och från olika delar av världen under förstubrons tak på gården Fällhult och slappnar av efter dagens uppspelningar. De väntar på att få komma in till Zornjuryn en andra gång, nu för att få synpunkter på sin prestation inne i den gamla Ramnakyrkan tidigare under dagen. Några har fått bronsmärke, andra diplom och vissa har inte fått någon utmärkelse alls den här gången, men att spela upp för Zornmärket är en resa som inte alltid ger någon substantiell utdelning och det är vid jurysamtalen på kvällen man kan få tips om hur man kan utveckla sitt spel till nästa gång.

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnor zornmärket i brons för kulning.

 

Läs mer...

Utmärkelser vid uppspelning för Zornmärket tisdagen den 7 augusti 2012

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnor zornmärket i brons för kulning.

Läs mer...

Utmärkelser vid uppspelning för Zornmärket onsdagen den 8 augusti 2012

Läs mer...

 

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades Anton Olausson från Örebro zornmärket i silver, och får därmed rätt att framöver titulera sig riksspelman.

Anton Olausson är från Kumla, men bor numera i Örebro. I Närke finns ett antal andra riksspelmän på säckpipa, men annars är detta ett tämligen ovanligt instrument.

-        Det är många som tycker att det låter väldigt exotiskt när jag är ute och spelar, konstaterar Anton.

Läs mer...

Utmärkelser vid uppspelning för Zornmärket torsdagen den 9 augusti 2012

Läs mer...

Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades två unga kvinnliga spelmän zornmärket i silver, och får därmed rätt att framöver titulera sig riksspelmän.

En av dessa är Ida Meidell Blylod, som är bördig från Umeå i Västerbotten, men som numera är bosatt i Stockholm. Till vardags studerar hon till en master i tidig musik med inriktning på barockviolin. Hon spelar också mycket musik från andra länder, t ex Frankrike och England, och spelar bl a i bandet Triette tillsammans med två engelsmän. Med andra ord finns det en stor spännvidd såväl musikaliskt som tidsmässigt i hennes musicerande.

Läs mer...

Utmärkelser vid uppspelning för Zornmärket fredagen den 10 augusti 2012

Läs mer...


Årets uppspelningar för zornmärket genomförs denna vecka i den vackra Ramnaparken i Borås. Vid dagens uppspelningar tilldelades en spelman – Lars Svensson - zornmärket i silver, och får därmed rätt att nu titulera sig riksspelman.

Lars Svensson från Öland är snickare men också en aktiv amatörmusiker. Han spelar i många olika sammanhang och konstellationer, men speciellt ofta i duo tillsammans med sin hustru. Då de är ute på spelningar har de tagit för vana att skänka sina gager till Läkare utan gränser.

Läs mer...

Utmärkelser vid uppspelning för Zornmärket lördagen den 11 augusti 2012

Läs mer...

Den första riksspelmannen att utses under zornmärkesuppspelningarna i Borås är Täpp Jenny Nylander från Rättvik. Hon hade egentligen aldrig tänkt att utsätta sig för den prövning det innebär att ställa sig framför zornjuryn och frivilligt låta sitt spel granskas. Men en spelkompis som skulle resa ner från Dalarna tyckte att Jenny skulle följa med.

Läs mer...

Årets ordinarie uppspelningar äger rum i Ramnaparken i Borås, Västergötland, 7-12 augusti 2012.

Anmälningsblankett kan laddas ner här. Sista anmälningsdag är den 24 april.

Läs mer...