Nominera till Guldmärket
Arrangera en uppspelning

 

Filip VariAtt Filip skulle bli riksspelman direkt på första försöket kom som en överraskning. Han spelade upp för att utmana sig själv och för att öva på att hantera en musikaliskt jobbig situation och var beredd på att bli besviken, vilket inte hände.

När Filip gick i skolan kom fiolläraren från kulturskolan och presenterade fiolen. Filip blev stormförtjust och ville börja spela direkt. Som 10-åring kom han till sin första spelmansstämma och har sedan dess varit fast för folkmusiken.

Filip har gått på dans- och spelkvällar för unga i Åsa genom Hallands Spelmansförbund, där han fått spela med likasinnade unga, vilket ökat Filips musikintresse ytterligare. Efter att ha blivit rekryterad till musikgruppen Hallandsfolk, lärt sig fler låtar och fått spela på olika event valde han musikestet på gymnasiet. Sedan gick han ett år på Birka folkhögskola i Östersund, där han fick uppleva miljöombyte, gällande både musik och natur. 

I höst ska Filip gå musikerprogrammet på musikhögskolan i Stockholm och hans mål är att sprida glädjen och gemensamheten han själv hittat i musiken vidare till andra, kanske som lärare på sikt.

Zornmärkesnämnden
2022-08-10
Elin Anderzon
070 567 58 22